Viime aikoina mielessä on paljon pyörineet hääjutut. Useampia morsiamia on käynyt tilaamassa hääkukkia keväthäihin, sekä pikkusiskoni lähestyvät häät, joiden ajankohtaa ei vielä kuitenkaan julkaista. Vuosi on kuitenkin 2010. Tässäpä ohjeet morsiuskimppuun, joka on kenen tahansa helppo toteuttaa. Perinteinen kimppu, orkidealla maustettuna.

MORSIUSKIMPPU KAHVAAN

15 prestige ruusua

2 phalaenopsis-orkidean kukkaa

morsiuskimppukahva

pitkä muratin oksa

spiraalilankaa

punaista satiininauhaa

vihreä rautalanka

kylmäliimaa

1. Laita kahva vettymään vesiastiaan. Älä paina. Käsittele ruusut lehdettömiksi.

2. Lyhennä ruusun varret n. 3cm mittaisiksi. Aloita laittamalla kahvaan keskimmäinen ruusu.

3. Asettele Loput ruusut keskiruusun ympärille "kahteen riviin".

4. Tee murattiin haarukkalangoitus.

5. Työnnä muratti sieneen ruusujen alapuolelle ja kierrä muratti kimpun ympärille. Sido muratin toinen pää puolalangalla kierrettyyn murattiin kiinni.

6.Kiinnitä muratti kiertämällä spiraalilankaa kimpun yli ja ympärille. Näin varmistat, että muratti pysyy paikoillaan.

7. Leikkaa hapsottavat muratin lehdet pois ja kiinnitä niitä liimalla paljaiksi jääviin paikkoihin. Näin saat muratti reunuksesta siistimmän.

8. Liimaa orkideankukat kimppuun ryhmäksi.

9. Siisti kimpun alaosa liimaamalla kahvan alaosaan muratin lehtiä. Päällystä muovikahva liimaamalla sen päälle punainen satiininauha.

Tulipas kiva, vaikka itse sanonkin!

 

Loppuun vielä kuva keittiönpöydän orkideasta, minä rakastan valkoista orkideaa, josta tosin nyt puuttuu kaksi kukkaa. Kuten kuvasta näkyy meillä on vieläkin jouluvalot paikoillaan. Olen vaan niin ihastunut valoviritelmääni, etten raaski vielä laittaa sitä pois.