Huh huh, kiireinen työpäivä takana. Meidän ammatissahan tahtoo olla, että mitä suurempi pyhä, sen varmemmin vietät sen töissä. Siihen on jo tottunut, joten eihän sitä jouluntuntua tulisikaan ilman joulunalusajan hässäkkää. Jouluaattona kahden maissa kiire hellittää ja on ihana lähteä itsekin joulun viettoon... Muita kiireisiä aikoja ovat äitienpäivä, koulunpäättäjäiset, pääsiäinen, isänpäivä, pyhäinpäivä, ystävänpäivä ja naistenpäivä. Nytkin kuumeisesti valmistaudutaan ystävänpäivään, kaikkine ihanine sydänjuttuineen.

Eilen meillä kävi harvinaisia vieraita ja ruokapöytään piti keksiä jotain kivaa kukkajuttua. Ranskalaiset tulppaanit näyttivät niin kutsuvilta, joten niistä äkkiä kyhäsin, yllättäin maljakon sisään, asetelman. Laitoin maljakon pohjalle pari imukupilla olevaa piikkisiiliä, joihin kukat on työnnetty. Hiukan pikainen teos, mutta hyvin teki tehtävänsä. Ranskalainen tulppaanihan on kestoltaan aivan eri maata, kuin perinteinen tulppaani, joten tämä asetelma varmaankin ilahduttaa meidän keittiötä reilun viikon, jos vettä vaihtaisi ja imupintoja tekisi, niin kauemminkin.

 

Erään pikkuneidin ristiäisiin tein valkoiseen kukkasieneen asetelmat kastepöytään ja kahvipöytään. Värillisissä kukkasienissä pääsee helpolla, kun sientä ei tarvitse peittää. Kukkina orkideaa, ruusua ja harsoa, ympärillä murattia.