Piiiiitkästä aikaa ehdin purkamaan kameran kuvasatoa. Monenlaista on taas viime päivien aikaan tullut tehtyä ja pää pursuaa ideoita, kunhan niitä vain ehtisi toteuttaa.

PERUSKIMPPU

kukkia valinnan mukaan

sopivia lisukkeita, kuten harso ja bubleurum

5-7 nahkalehteä

10 oksaa salalia

 

1. Pilko nahkalehdet kuvan mukaan, eli katkaise ensimmäisen lehtiparin jälkeen. Riivi jäljelle jääneestä latvaosasta alalehdet pois. Tee näin kaikille nahkalehdille.

2. Asettele nahkalehdet ristikkäin, jotta saat vihreän pohjan. Asettele riivityt latvaosatkin reunustamaan pohjaa. Mitä isomman kimpun teet, sitä enemmän tarvitset nahkalehtiä.

3. Pilko bubleurum sopivaksi ja asettele sitä vihreään pohjaan tasaisesti. Tämän voi tehdä vasta sen jälkeenkin, kun on asetellut kukat.

4. Asettele kukat. Tässä kimpussa olen käyttänyt gerberaa, joka on isokukkaista, joten sitä ei työnnetä vihreän pohjan läpi, vaan laitetaan pohjaa "sivusta".Näin vihreästä saa sopivan tuen gerberalle. Jos kimppu tehtäisiin esim.ruusuista, ensimmäinen ruusu työnnettäisiin vihreiden läpi, keskelle vihreää pohjaa. Pääkukkien rinnalle laitetaan keventämään lisukkeeksi harsoa ja bubleurumia.

5. Lopuksi salalin lehdet kimpun ympärille mansetiksi. Salalin lehtien kanssa täytyy olla tarkka, että lehdet ovat suoria ja sopivan kokoisia. Suurin virhe tässä on, että ei tarpeeksi uskalla riipiä salalin lehtiä pois, jolloin mansetti tulee liian pitkälle tai että käyttää ruttuisia ja hapsottavia lehtiä, jolloin mansetista tulee epäsiisti.

 

Minulla on tällä hetkellä jokin kehikkokausi menossa ja olen niiiiiin rakastunut perusrisukehikkoon. Näin pääsiäistä vastenhan se ei haittaa, sopii nimittäin erinomaisesti risut pääsiäiseen.

 

KEHIKKOKIMPPU

lumipalloheisin oksa

8 miniruusua

2 cymbidium-orkidean kukkaa

bubleurumia

salalia

eukalyptusta(parvifogliaa)

risukehikko

1." Peitä" kehikko salalin lehdillä. Pistele väleihin eukalyptusta. Eukalyptusta saa tulla myös kehikon yli.

2. Asettele lumipalloheiden kukinnot, orkideat, miniruusut ja bubleurum kehikkoon.

3. Tee salalista kimpulle mansetti niin, että salalit tulevat kehikon yli. Myös bubleurumia voi tulle kehikon yli.

 

Ihanan raikas ja keväinen kimppu!