Nyt muutaman päivän vapaa ennen pääsiäiskiireitä ja pitihän se koti koristaa kukin pääsiäiseen. Meidän pääsiäiskukat ovat selvästi hiukan modernimpaa mallia, mutta IHANIA!

Pianon päälle laitoin ruukkusalixin, jossa on "pajunkissat". Ihan uusi tuttavuus minulle, mielenkiinnolla kokoilen miten menestyy.

 

Ikkunalaudalle pesin vesikasvatusruukkuihin hekmililjan sipuleita. Sipulit ja juuret siis pestään mullasta, juuria voi lyhentää hieman, niitten on kuitenkin yllettävä veteen.

Ja kun helmililjoja sattui jäämään, pesin niitä vielä pentikin jalalliseen maljaan. Pohjalle laitoin hiukan vettä. Nyt vain odotellaan, että kasvavat ja kukinnotkin tulevat esiin.

 

Yksi kukkakauppiaana olon iloista, on tietenkin tämä kukkien saanti kotiin työsuhde-etuna. Tänäänkin tekaisin kimpun syreeneistä, jotka olivat kunnoltaan hiukan kyseenalaisia. Nuokkuva orkideakin sattui silmään, niin pitihän siitä napata yksi varsi kotikimppuun. Nyt keittiönpöytää koristaa seuraavanlainen kimppu korkeassa aalltovaasissa. Tervetuloa pääsiäinen, koti on kunnossa sitä varten.

Lumentulo sen sijaan saisi riittää!!!! Täällä sataa taas lunta. Aamupäivällä alkoi jo niin tehdä mieli grilli-iltoja ja kesäkukkia, että oli pakko kaivaa terassi esiin lumen alta. Melkoinen homma, mutta jospa se kevätaurinko sen pian sulattaisi lopullisesti, niin pääsisi istuttamaan orvokit ruukkuihin. Putsailin samalla kaikki kukkaruukut kanervista, ovatpahan nyt valmiina. Toivottavasti meillä kuukauden sisään vietetään grilli-iltaa sulaneella terassilla kera orvokkien (todennäköisesti tätä idylliä ympäröi kolmimetriset lumikinokset).