Sanotaan, että kukkakauppiaat ovat onnellisia ihmisiä. Totta, ainakin tämän kukkakauppiaan kohdalla. Ihanaa kun on syksy ja saa alkaa polttamaan kynttilöitä, kaivaa viltit sohvalle ja odotella joulua. Syksy on kukkienkin kannalta mukavaa aikaa, saa käyttää reilusti värejä, kukat ovat edullisia ja hyvälaatuisia. Jostain kumman syystä tähän aikaan auringonkukat, punainen tammenlehti, oranssit gerberat ja erilaiset marjat viehättävät.

Pari viikkoa sitten olin syksyn Forma-messuilla, jotka olivat täynnä joulua. Sainkin paljon ideoita jouluun ja nyt vaan pitäisi malttaa odottaa muutama kuukausi, niin pääsee tosissaan fiilistelemään. Yksi parhaista ideoista yllä oleva asetelma. Miten vähällä saakaan niin kaunista! Ja pakkohan minun oli tilata nuita astioita jouluksi. Silmissä jo siintää veneastia täynnä valkoisia hyasintteja joiden sipulit saavat jäädä hiukan näkyviin ja mullan peitoksi murattia kiemurtelemaan, muutama himmeä hopeapallo  ja se on siinä. Kuva pil&drottingin osastolta.

Messuilta tarttui mukaan myös Cattauksen kransseja. Kolahtavat minuun ja miten mukava onkaan myydä kotimaista käsityötä. Cattauksen sydänkranssi onkin koristanut meidän ovea viimeiset puoli vuotta.

 

Miehen siskon häitä vietettiin viikko sitten pohjoisessa. Mahtavat häät. Komea hääpari, morsiamella erittäin onnistunut look, hyvää ruokaa ja ohjelmaa ja tietenkin hienot koristelut. Kukat suurimmaksi osaksi minun käsialaa, mutta tilaussuman takia minulla oli myös apureita. Kimppuna perinteinen pisarakimppu liljasta, eustomasta ja ruususta.

Morsiamen kampaus oli täysosuma, tarkoituksena oli laittaa kampaukseen liljankukka,  mutta olivat liian suuria. Onneksi olivat keksineet hätäratkaisuna pikkuneilikan, jota ei itselläkään tule ehdotettua kampauskukaksi, mutta toimi sellaisena loistavasti.

Juhlapaikan koristeluna ruusukimppuja ja pitkät asetelmat pöydissä.

Auto

Hääparin pikkuneitikin sai omat kukkansa. Huomatkaa, että pinkki tutti on vain hämäystä, toki se itse juhlaan vaihdettiin valkoiseksi.

Kaikkinensa häärikas kesä takana, nyt tahti alkaa pikkuhiljaa rauhoittua. Ensi kesää odotellessa. Muutenkin työn ja -perhe-elämän yhdistäminen alkaa sujua, muutamia vapaapäiviäkin olen jo poikien kanssa pitänyt. Eilenkin pojat saivat valita, että mitä tehdään. Uimaan, ravintolaan syömään ja illalla vielä pyöräilemään. Kyllä kelpaa!

 

Kukkakontin facebook-sivuilla on muuten meneillään arvonta. Sinne vaan osallistumaan!