Monet ovat ihastelleet aiemmin laittamaani pitkää, valuvaa morsiuskimppua. Se on muuten tosi helppo tehdä, mutta aikaa siihen kuluu. Ohjeet tulevat tässä.

POHJA

Pohjaan tarvitset pari rullaa puolalankaa, sitä vahvempaa. Puolalankaa pyöritellään kepin avulla spiraaliin, itse vaihtelen kepin vahvuutta, niin pohjasta tulee kivemman näköinen. Kun puolalankaa on spiraalilla reilu määrä, sen päällä vaikkapa kävellään ja hypitään, jotta se saadaan "matoksi". Sitten vaan sormin tasoitellaan ja lukitaan, lenkkejä vääntelemällä, pohja haluttuun muotoon. Tämän morsiuskimpun pohjan tekoon meni aikaa tunteroinen.

ITSE KIMPPU

4 minicallaa

3 muratin versoa

10 orkidean kukkaa

helmiä

liimaa

puolalankaa

valkoista kukkateippiä

1. Kiinnitä pohjaan murattia puolalangalla. Tähän laitoin pari versoa.

2. Kiinnitä callat puolalangalla pohjaan.

3. Liimaa orkidean kukat pohjaan. Peitä callan kiinnityskohta liimaamalla päälle orkidea. Liimaa laitetaan laajalti orkidean taustalle, mutta ei paksua kerrosta!

4. Viimeistele ketjuttamalla helmiä ja liimaamalla "tyhjiin" kohtiin muratin lehtiä.

5. Tee kahva. Itse tein tähän sen ihan hopeisella rautalangalla, jonka päällystin valkoisella kukkateipillä ja silkkinauhalla. Eli siis hopeinen rautalanka meni täysin hukkaan.

 

Tiesittekö muuten, että vanha sanonta "suutarin lapsilla ei ole kenkiä" pitää täysin paikkansa. Vietettiin meillä kotona naisteniltaa ja olin suunnitellut tekeväni hienot kukat, mutta mitä vielä! Taas kävi näin, eli vain ruusuja maljakossa!!! Ehkä sitten omille viisikymppisille saa vihdoin hienot kukat. Enää 23 vuotta.