Pääseppeleet ovat mukavaa näpertelyä. Niitä tehdessä voi nostaa aivot narikkaan ja nauttia elämästä.  Minä menen näissä siitä mistä aita on matalin ja pikkuisen oion oikeista työtavoista, mutta lopputulos ei siitä kärsi.

PÄÄSEPPELE

1 kysanteeminoksa

1 oksaruusu

2 kuisman marjaa

murattia

rautalankaa

puolalankaa

kukkateippiä

1. Ota pieninippu rautalankaa ja teippaa ne. Lisää jonon jatkoksi toinen pieni nippu (4-5rautalankaa vahvuudeltaan 20) rautalanka ja teippaa ne pitkäksi kepiksi. Kuten kuvista näkyy, minä jätin teippauksen tekemättä.

2. Tee murateista pieniä nippuja ja ala sitomaan niitä ja kukkia vuoron perään rautalankavarteen puolalangalla. Vihreä puolalanka käy oikein hyvin, olen itse näköjään käyttänyt kultaista, mikä on rahan tuhlausta!

3. Ala pikkuhiljaa pyöristämään  rautalankavartta seppeleen muotoon. Jatka kukitusta kunnes seppele on sopivan kokoinen. Yhdistä seppeleen päät kiinnittämällä ne n. 12cm matkalta päällekäin puolalangalla. Kukita liitoskohta ja jos näyttää jäävän koloja, paikkaa liimaamalla niihin kukkia tai lehtiä.

Nämä päätyivät kolmen rouvan kuusikymmentävuotisyhteissyntymäpäiville.

Joulu tulee kovalla kiireellä, ainakin joulutavarat. Vapaapäivät kuluvat rattoisasti joulutavaroita hinnoitellen. Onneksi on pari pientä ja innokasta kaveria, niin eipähän tarvii tehdä yksin. Sitä tosin en tiedä, onko nuista kavereista enemmän haittaa vai hyötyä.

Kaikenlaista kivaa niistä paketeista paljastuu!