Risitiäiskukat ovat jostain syystä minun lempitöitä. Etenkin nämä kranssit. Viikonloppuna tein pari eri tyylistä kranssia kastemaljan ympärille. Toisesta kerkesin jopa napsia kuvat tekovaiheittain.

RISTIÄISKRANSSI RISUPOHJAAN

salimrisua (myös riippakoivu tai paju käy)

spiraali- tai puolalankaa

kukkaliimaa

murattia

liimattavaksi sopivia kukkia, tässä työssä harsoa, vihreää hortensiaa, tertturuusua, elegansneilikkaa, tammenlehteä ja kuismanmarjaa

 

1. Tee risuista pyöreä kranssipohja puolalankaa apunakäyttäen. Kieputa ympärille yksi pitkä muratinverso ja sido se puolalangalla. Jos muratin lehtiä jää hapsottamaan rumasti, leikkaa ne ja kiinnitä sopiviin paikkoihin liimalla.

2.Liimaa muutama punainen tammenlehti ja harsontupsu pohjaan kiinni. Käytä liimaa maltilla, jos laittaa paljon sen kuivuminen kestää kauan!

3. Liimaa loput kukat pohjaan kiinni. Tähän käytin hypericumin marjaa, tertturuusua, vihreää hortensiaa ja oksaneilikkaa. Hortensiassa kannattaa huomioida, että kaikki värit eivät kestä ilman vettä, mutta vihreä kestää hyvin. Lopuksi suihkaus lehtikirkastetta muratin lehdille.

Teen kranssit aina edellisenä päivänä, sumutan ne hyvin vedellä, laitan muoviin ja kylmään. Hyvin kestävät myös seuraavan päivän.

Tähän toiseen kranssiin oli jostain syystä valikoitunut pinkkihortensia kukaksi ja sehän taas ei kestä hyvin sienessäkään saatikka liimattuna. Yritin kokeilla myös laittaa sen päälle clear lifen, joka tekee kukan päälle kalvon ja estää sitä haihduttamasta, mutta ei se kestänyt niinkään. Tein siis tämän kranssin juuri ennen h-hetkeä ja toivottavasti se on kestänyt itse tilaisuuden ajan. Kukkina hortensiaa, freesiaa, murattia, harsoa ja krysanteemia. Kranssi on tehty oasiksen sienipohjaan.

Sen verran suutarin lapsilla on kenkiä, että olen saanut ulkokukat laitettua. Callunaa, marjakanervaa ja syklaamia. Yllättäin kaikki valkoista. Talveksi ajattelin vielä muutaman sammalpallon kiepauttaa terassille, joihin laitan sitten valot.

Kukkakontin facebook-sivuilla on muuten käynnissä kranssiarvonta. Voit voittaa vaikkapa tämän

Käykäähän osallistumassa!