Harsokukka mielletään lisukekukaksi, jota käytetään ruusun kanssa. Usein harsokukkaa pidetään tylsänä ja vanhanaikaisena, mutta mitä kaikkea kivaa siitä saakaan aikaan! Erityisesti muotosidonnassa harsokukka on vertaansa vailla.  Käytän itse harsokukkaa paljon ristiäiskransseissa, hentona ja herkkänä kukkana se sopii hyvin pienten ihmisten juhliin.

KRANSSI HARSOKUKASTA

10 oksaa harsoa

rautalankaa

kukkateippiä

hopeista puolalankaa

koristeita maun mukaan

1. Teippaa kolme rautalankaa yhteen kukkateipillä. Pieni harsonoksat valmiiksi.

2.Tee harsosta pieniä nippuja ja ala kiinnittämään niitä teipattuun rautalankaan puolalangalla. Minä laitan aika tiiviisti, tulee melestäni kauniimpi. Jatka näin kunnes rautalangan varsi loppuu. Voit tässä vaiheessa jo muotoilla tekelettä kranssin muotoon.

3. Tee kranssille jatkoa lisäämällä taas kolme rautalankaa varren jatkeeksi ja teippaa ne hyvin kiinni alkuperäiseen rautalankaan.

4. Jatka harsokukan sitomista niin kauan kunnes haluttu mitta on saavutettu ja yhdistä se kranssin alkupäähän tiukasti puolalangalla sitomalla. Jos tulee koloja, ne voi paikata lopuksi liimaamalla niihin pieniä harson oksia.

5. Nyt kranssi on valmis. Kaunis ja tyylikäs ilman mitään koristuksiakaan. Koristuksia voi laittaa sitten maun mukaan, alla muutamia ehdotuksia. Molemmat toteutettu liimaamalla.

Arabicumia ja murattia sekä minikengät

Muratin lehtiä  ja phalaenopsiksen kukka

Nämä minikengät ovat saaneet viime aikoina suurta suosiota vauvakimpuissa ja ristiäiskukissa, löytyy sekä vaaleansinisenä, että vaaleanpunaisena. Uusia kuvastoja selaillessa huomasin, että vauvatuotteita saa tänä keväänä myös limenvihreänä. Jee!

Tämän viikon piristykset, uusi valkea ruusu, nimeltään white naomi sekä vaaleanpunainen pioni. IHANIA!